Santiago García, nou president de la Federació de Falles d'Oliva

03.07.2020

L’assemblea de la Federació de Falles d’Oliva va aprovar dilluns per unanimitat la candidatura de Santiago García Chillón  per a presidir l’entitat fins a març de 2021, quan se celebraran les festes ajornades a causa de la Covid- 19. García, que ja va assumir el càrrec provisionalment el passat mes de març, accedeix a la presidència en un any complicat per al col·lectiu, tant per l’actual crisi sanitària com per la sobtada pèrdua de Vicent Pérez, de qui va ser amic personal i mà dreta en la federació. ''Treballarem amb les set comissions perquè les Falles del 2021 siguen una realitat. Tots els càrrecs festers, començant per la Fallera Major d’Oliva, Elia Sanchis, i la seua cort d’honor, han de gaudir el seu any i compartir-lo amb el poble. A més, ens devem a Vicent, i per això estic ací, perquè cal  acabar el seu mandat, sens dubte una etapa molt fructífera per a les Falles d’Oliva'', ha assenyalat. En aquest sentit, García estarà acompanyat pel 100 % dels membres de l’anterior executiva, que continuaran la seua tasca fins al pròxim març.

 
García ha sigut vicepresident primer de la Federació des del 2016, i va formar part de la junta gestora que va dirigir Pérez al 2015. És faller de la comissió Barri Sant Francesc, de la qual va ser president els anys 2008 i 2009, i vicepresident fins al 2016. Entre altres, també ha sigut delegat de casal, càrrec que ha ocupat fins a l’actualitat. La seua família està estretament lligada a la festa, i és conegut per la seua  feina al capdavant del Bar El Leñador, que va regentar durant molts anys, i com a vicepresident de l’associació hostalera Gastroliva.

 
David González, alcalde d'Oliva, ha donat l'enhorabona a Santiago García, i a tot l'equip de persones que l'acompanyen. ''Conec a Santi personalment i com a faller, i puc afirmar sense equivocar-me que la bona gestió i l’entesa entre les falles d'Oliva estan garantides. Per descomptat, val a dir que compta amb el meu suport i el de l'Ajuntament d'Oliva''.

 
Per la se ua banda, la regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha felicitat al nou president de la Federació i ha alabat la seua valentia davant l'escenari provocat per la pandèmia i la trista desaparició de Vicent Pérez. ''Estem segurs que Santiago García representarà les comissions falleres com es mereixen, aportant sempre la seua saviesa personal i fallera, i a més continuant amb el llegat del nostre estimat Vicent'', ha afirmat .

 
Finalment, la regidora de Festes ha agraït a la Federació de Falles i a les comissions falleres el seu t reball incansable en aquestos moments incerts. ''Els fallers sempre han demostrat la seua fortalesa davant les adversitats, però hui més que mai treball en de valent per tal de superar la situació i garantir la continuïtat de la festa'', ha assegurat Navarro .