Sandra: Vaig canviar els monyos per mascaretes i els tratges de fallera per EPIs

03.07.2020

Benvolguts presidents, presidentes,membres de l'assemblea, Junta Local Fallera i regidor de Falles:
 
Gràcies per deixar-nos estar hui al vostre costat en aquesta assemblea, un any després del nostre nomenament. Gràcies en majúscules per l'oportunitat de seguir al capdavant de les Falles de Gandia, donades les circumstàncies excepcionals que hem viscut i encara vivim.
 
La decisió de prorrogar l'exercici és una decisió valenta però realista, en un escenari incert al que mirem amb optimiste moderat. Als fallers, no cal que ningú ens explique el que significa el que tots anomenem reconstrucció. Nosaltres ens reconstruïm cada20 de març, tornant a començar de zero any rere any. Però aquesta vegada és diferent i necessitem l'ajuda de tots vosaltres per mantindre viva aquesta festa i tot el que implica. Necessitem el suport incondicional de tots els qui formen part de les Falles, per a que res desaparega; per a salvar professions centenàries i úniques, que fan d'aquesta festa, la millor festa del món.
 
Com si d'un presagi es tractara, la última visita oficial com a Falleres Majors la féiem als Hospitals de Gandia i Dénia, al que vaig haver de tornar en els dies de Falles per a estar en primera línia contra el virus. Poc em feia pensar dies abans, que anava a canviar els monyos per les mascaretes, els vestits de fallera pels EPIs; i les bandes de música i passacarrers, per dies esgotadors, amb històries personals tràgiques.
 
Gràcies pel suport rebut i lesmostres d'estima en els dies més difícils que una representant fallera podia tindre. Gràcies -i ara pot ser no parle com a fallera- per demostrar amb la nostra actitut, que no sols respectàvem la decisió d'ajornament, sino que ens posàvem a la disposició de la societat i feiem una crida al compliment estricte del confinament. Junts, amb aquestes dures decisions, hem evitat contagis en un sistema sanitari que, vos puc assegurar, ha estat molt prop del colapse.
 
Gràcies anticipadament perquè sé que les Falles que venen seran insuperables; que ficarem tots el millor de nosaltres per a que així siga.
 
Ànims reines, presidents, crots d'honor i fallers en general, perquè el millor està per vindre.