Oliva homenatja a Vicente Pérez, qui fora president de la Federació de Falles

11.10.2021

El proper diumenge 17 d’octubre, a les 18 h, tindrà lloc un concert homenatge a Vicente Pérez, president de la Federació de Falles d’Oliva 2015-2020, que ha organitzat la Federació de Falles i l’Ajuntament d’Oliva.


L’estrena del pasdoble a la seua memòria, obra del músic i compositor Saül Gómez Soler per encàrrec de la Federació de Falles, tancarà el repertori que interpretarà la Banda Simfònica de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva. En el programa destaquen dues peces dedicades a falleres majors de comissions del poble: La Xica (2015) i Gloria i Gemma (2019).


La regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha assegurat que Vicente Pérez mereix aquest reconeixement per la seua implicació i treball incansable per les falles. “Vicente ha estat un referent per a la festa i la cultura fallera, i aquest homenatge serà tan sols un xicotet reconeixement a la gran tasca que va realitzar i el llegat que ens deixa”, ha afirmat Navarro.


En paraules de l’actual president de la Federació de Falles, Santiago García, l’acte pretén honrar la memòria d’una persona que estimava la música i la festa fallera, “però també és un programa dedicat a les falles i a totes les persones que fan més gran aquesta festa dels valencians.”


L’entrada al concert serà lliure i gratuïta fins a completar l’aforament, i caldrà seguir les mesures sanitàries marcades per les autoritats.


Saül Gómez

Saül Gómez Soler naix a Ontinyent el 1982. És Professor Superior de Música, Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ho és també en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, i ha estudiat direcció de banda en la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jan Cober, Felix Hauswirth, Carlo Pirela i Franco Cesarini. Ha dirigit diverses formacions bandístiques tant a Espanya com en diferents parts d'Europa (Salzburg, Innsbruck, Praga, Berlín, Munic…). Actualment és director de la Societat Musical Primitiva de Xàtiva i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent.


A més, Saül Gómez va ser director titular de la banda simfònica de l’AAMO, entre 2012 i 2018, i es posarà al front de nou per a dirigir l’estrena del pasdoble en memòria de Vicente Pérez, Perilla.