Mor al Grau de Gandia, Manolo Montesinos Castro

12.05.2020

Manolo era un home afable, rialler, divertit en la proximitat i seriós en la distància i en la professió, no debades havia fet de la seua empresa Ducal Playa, amb més de 50 anys d'història, com a referent de diverses activitats, entre elles la provisió en lloguer d'hamaques, sombralls y tendals en la turística platja de Gandia, així com en altres de tota Espanya.

Manolo havia assaborit la sort en diverses ocasions als anys 90 a Gandia, però la seua sort realment eren la seua família i la seua empresa. En ella va marcar el seu quefer diari com a empresari i amb la família ho havia aconseguit tot. Ni què dir té, lo feliç que se li va vorer en 2011 quan la seua néta, Laura, va ser la Fallera Major Infantil de Gandia.


Encara que no era grauer de naixement, el seu nom i la seua figura sempre ha estat relacionada i vinculada, professional i personalment a la barriada marítima fins al punt de ser un grauer més. Un d'aquestos que gaudia de les amistats, dels passejos per la zona portuària i dels veïns dels ''dos'' Grau. Involucrat en nombrosos esdeveniments i entitats, va ser un faller dels de ''tota la vida'' de la seua benvolguda comissió, la de Sant Nicolau-Mosquit. No debades, estava en possessió del Gesmil d'Or de les Falles de Gandia que li va imposar Gema Guerrero Boix en 1994, quan la citada recompensa s'obtenia i accedia per molts anys al servei de la festa fallera a Gandia, la qual cosa denota el gran buit que deixa entre el col·lectiu faller del qual va formar part activa durant dècades. Va ser impulsor de la Falla del Mosquit a les darreries dels anys 70, i posteriorment president i membre de l'assemblea de la Junta Local Fallera de Gandia.

El soterrament de Manolo Montesinos Castro tindrà lloc demà dimecres, a les 17 hores a l'església del Bisbe Sant Nicolás de Bari, en el seu estimat Grau de Gandia. Donades les circumstàncies de la pandèmia del coronavirus (Covid-19), fonts familiars han assenyalat que només podran accedir a l'església 85 persones a causa de l'Estat d'Alarma.

Sens dubte, una gran pèrdua per a la família i amics així com per al col·lectiu faller de la capital de la Safor. Des d'InfoFalles ens sumem a tan dolorosa pèrdua i acompnayem en el sentiment a la família i amics. Descanse En Pau, Manuel Montesinos Castro.