Marta Millet Moreno és la Fallera Major de Gandia 2023

02.06.2022

La Fallera Major de Gandia va nàixer el 29 de juliol de 1987. L’art ha envoltat la seua vida des de l’inici. Son pare, Pere Millet, és un reconegut fotògraf dins i fora de la comarca de la Safor i sa mare, Merce ''La Charpa''  va ser una important i reconeguda galerista de renom tant a Espanya com a París.


Marta Millet Moreno estudia i continua formant-se en art. Va estudiar batxillerat literari i posteriorment iniciava els seus estudis d’art en la Universitat de València. Es va llicenciar en Història de l’Art i Arqueologia a la universitat de La Sorbona a París i posteriorment va cursar un Màster en investigació d’Art Contemporani a la mateixa universitat francesa. És també Màster d’Art Contemporani per la Universitat de Nova York.


En el plànol faller, des de menuda va arribar a la Falla Escoles Pies de la mà de la família dels Ribes-Vicedo. Va ser reina infantil del Foc al 1998; reina de la falla infantil a l’any 2000 i al 2001 va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil. En 2004 va ser reina de la Festa; en 2018 del Foc i en 2020 va ser reina de la Falla, formant part, enguany, de la Cort d’honor de la Fallera Major en 2022.

Son pare, Pere Millet, fotògraf professional ha estat faller de l'Escola Pia des dels inicis, essent l'encarregat de constatar mitjançant el seu treball la història dels darrers 40 anys a l'Escola Pia.

Sa mare, Mercedes Moreno ''Charpa'' tot i que no va ser fallera activa ala comissió, sempre la recolzava acompanyant a Marta als actes i reinats que va desenvolupar, col.laborant sempre amb la seua visió artística a tot allò que li se demanava.

Marta Millet Moreno, per a molts ''Charpeta'' és una fallera molt lligada i implicada al dia a dia en la seua falla, l'Escola Pia, formant part de l'executiva i encarregant-se de les arts finals del llibret,La Fallera Major de Gandia 2023 és Marta Millet Moreno.