Maria De Sanfélix Colomina és la Fallera Major Infantil de Gandia 2023

02.06.2022

La Fallera Major Infantil de Gandia va nàixer l’1 d’octubre de 2009. Actualment estudia primer curs  de l’ESO al Col·legi Carmelites. Li agrada pintar, ballar, cantar, fer esport, cuinar i fer dolços.

Va eixir per primera vegada de fallera quan tenia un mes en la presentació de la seua falla, la de la Sagrada Família-Corea,  i des d’aleshores ha eixit tots els anys de fallera.


Va ser reina de la falla infantil en l’any 2020; en 2022 va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil acompanyada pel seu germà Quique, qui també va ser president de la falla amb ella. De les falles, lo que més li agrada és el festival musical infantil ja que ixen tots els xiquets encara què gaudeix de tots els actes.


De família molt arrelada a la festa per part dels dos pares, per part de sa mare, és neta de l’artista faller Toni Colomina i de Mari qui va ser reina de la festa en la Falla de Corea a l’any 74. Son tio Toni ha estat guardonat amb el premi Joan Climent de poesia. El seu besiaio Toni Colomina va ser també president de Corea.


Per part de son pare, son iaio Facundo de Sanfélix posseeix el gesmil de Diamant i sa iaia Amparo va ser la primera dona en obtenir el gesmil d’Or per mèrits fallers i reina de la falla en 1964. Els dos han estat presidents de la falla de Corea.


Els pares de Maria també estan molt lligats a la falla; sa mare, Lorena, va ser Reina de la falla al 2005 i va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major el 2006 acompanyada per son pare, Quique De Sanfélix, qui a l’igual que els tios Facundo i Alberto ostenten el gesmil d’Or de les falles i participen activament en les mateixes.


La fallera major infantil de Gandia 2023 és Maria De Sanfélix Colomina.