Les Falles de Gandia reben el Premi a la Trajectòria Cultural de Foment

15.11.2019

El president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea Boix, acompanyat per la Fallera Major Infantil, Alba Ramón Borja i en presència de l'alcaldessa, Diana Morant Ripoll i el president de Foment, Joaquín Bernabeu, va rebre anit el reconeixement a tota una trajectòria cultural avalada per la promoció de la mateixa en tots els àmbits dins i fora de la ciutat.

A l'acte va acudir una àmplia representació del sector empresarial, de les Falles de la ciutat i de la corporació municipal encapçalada per l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant qui no va dubtar a destacar durant la seua intervenció la importància del col·lectiu faller com un dels motors culturals de la ciutat i va posar en valor l'evolució espectacular de els llibrets de falla; el Foc i Flama, declarat aquest any com a publicació d'interès turístic; el premi de poesia Joan Climent o el certamen teatral Ligorio Ferrer, entre moltes altres i múltiples activitats culturals.

Diana Morant va ressaltar en nom de la ciutat el ''més sincer reconeixement a la labor desenvolupada per les Falles de Gandia. En aquestos moments vivim un període molt fructífer per al moviment faller de la ciutat, fruit d'una col·laboració lleial, sincera i exemplar entre la Junta Local Fallera i l'Ajuntament'' concloent la seua intervenció destacant que ''actualment, les Falles de Gandia són un element plenament cultural, nexe unificador de veïns i, a més, motor econòmic i turístic. No sols són un centre consumidor de cultura, sinó també un centre productor d'ella atès que fomenten l'activitat dels creadors en totes les seves facetes i durant tot l'any. I, molt important: les Falles vetllen pel manteniment del valencià com a llengua pròpia''.