Les Falles de Gandia premien per primera vegada la visibilitat LGTBI als monuments

20.02.2018

 La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, i el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, han presentat aquest matí el primer Banderí a l’escena per la Diversitat LGTBI.  

    La iniciativa, ja present des de fa anys a altres ciutat com València, és de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament, que patrocina el premi a les escenes dels monuments fallers que aborden la diversitat sexual, de gènere i familiar. “Amb el banderí es pretén estimular el tractament respectuós de la realitat homosexual, trans, lèsbica, bisexual... Així com reconèixer els valors d’ironia, crítica, gràcia, enginy i encert dels monuments fallers quan tracten aquesta temàtica. És un orgull que el col·lectiu més important de la ciutat col·labore, una vegada més, a l’igual que fa amb la llengua, el medi ambient, la cultura, contra la LGTBIfòbia i per la normalització de la diversitat afectivo-sexual”, ha assegurat Milvaques.

Es podran presentar totes els monuments majors de qualsevol categoria o secció de la ciutat de Gandia. El Jurat, format per un representant de l’àrea de Diversitat i dos dels col·lectius LGTBI, valorarà principalment el tractament de les escenes o el monument que aborden la realitat de lesbianes, gais, trans, bisexuals... I contribuisquen a la normalització i la visibilitat de les persones LGTBI.

D’entre les falles presentades, s’atorgaran tres premis, que consistiran en un estendard i una recompensa econòmica de 500 euros el Primer, 300 euros al segon premi i 200 euros al tercer guardó. El jurat es reserva la possibilitat de deixar qualsevol dels dos premis deserts.

El president de la Federació de Falles de Gandia espera una resposta positiva de les comissions, tot i ser el primer any. “Les Falles ja representem la diversitat social, des de la junta treballem per eliminar els estereotips de les Falles i dels fallers pel que fa a la llengua, religió, conviccions sexuals, de gènere, polítiques, etc... Però era important que aportàrem el nostre granet de sorra i llancem el missatge inclusiu, que el col·lectiu LGTBI és un més de la família que representem les Falles de Gandia”.