Les Falles de Gandia participen al primer acte de la nova normalitat

19.10.2020

Hi havia i hi ha ganes dins del col·lectiu faller d'iniciar els actes festius. Col·lectiu faller en el més ampli sentit de la paraula perquè no sols afecta als fallers censats en cadascuna de les comissions sinó a tot allò que envolta la festa més universal que tenim els valencians i que ha estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Per això, aquest simple acte d'inici de l'activitat porta amb si una àmplia càrrega d'intencions sobretot per a indumentaristes, perruqueries, maquillatges i tot el que arrossega en sí un acte oficial faller. No cal deixar de costat que la festa de les Falles a Gandia mou al seu voltant uns 200 milions d'euros en tots els seus àmbits, des d'indumentària fins a hostaleria passant per pirotècnia, escenaris, flors, pintors, fusters, artistes, i una infinitat de professions que viuen o treballen del sector.


Així les coses, dissabte que ve 31 d'octubre a les 21.30 hores, els presidents i reines de les 23 comissions falleres de Gandia i Benirredrà han estat convocats pel president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, a un acte oficial que s'ha denominat ''Falles 2021: *Cap a una nova normalitat''.


Si bé els detalls de l'acte encara no s'han donat a conèixer, sí que es pot avançar que els assistents hauran d'acudir abillats amb el vestit regional valencià i amb les mesures sanitàries vigents de màscara, distància física i rentada de mans.


L'acte en si, només permetrà l'assistència dels màxims representants de cadascuna de la comissions, per la qual cosa no estarà obert ni als fallers de cada comissió ni al públic en general a causa de la situació sanitària en la qual encara ens trobem.