Les Falles de Gandia fomenten el reciclatge al llarg d'estos dies als casals i carpes

12.03.2018

El regidor delegat de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell, acompanyat pel president de la Federació de Falles, Telmo Gadea, han presentat aquest matí la campanya per a la promoció i conscienciació del reciclatge durant les Falles 2018.

L'Ajuntament de Gandia junt amb Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, han emprés una iniciativa que pretén conscienciar a la ciutadania de Gandia i, especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus de vidre durant el transcurs de les festes. Per tal de visibilitzar la campanya, es decoraran diversos contenidors propers als casals de les falles.

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 16 i el 19 de març, comptarà, a més, amb una patrulla d'educadors que visitaran els cassals per tal de fomentar la separació en origen dels residus d'envasos de vidre, informar sobre la importància del reciclatge i els beneficis que reporta sobre el medi ambient.

Miguel Ángel Picornell ha destacat el compromís del consistori amb el reciclatge alhora que reconeixia la transcendència d'aquest hàbit a unes festes com les Falles. "El vidre es recicla al 100 per 100 i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. A banda, el reciclatge de vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic, minimitza l'emissió de CO2 i suposa un estalvi d'energia", ha afirmat el regidor. A més, ha aprofitat per a recordar l'operatiu de neteja que es desplegarà durant aquestes festivitats, on el servici ordinari de neteja viaria es reforçarà amb vint persones, i durant la nit de la cremà també s'ampliarà el dispositiu per a que la ciutat estiga neta el matí del dia 20 de març.

Per la seua banda, Telmo Gadea ha convidat a tot el món a participar en aquest projecte. "Les Falles són una activitat de carrer, de l'espai públic. La idea és conscienciar al col·lectiu faller per minimitzar eixa acció". "Els contenidors portàtils es disposaran als cassals, els fallers no s'han de desplaçar", recordava el president de la Federació de Falles sobre les comoditats que es brinden.