La periodista Puri Naya serà la pregonera de les Falles de Gandia 2019

13.11.2018

Foto: Sergi Escrivà

La periodista de Xeresa, Puri Naya, serà l’encarregada d’anunciar la festa de les falles el proper 2 de febrer al Torrejó del Pí. Puri Naya serà la pregonera de les falles de Gandia i amb molta il·lusió ha acceptat aquest encàrrec tan important que li ha fet l'executiva de la Federació de Falles de Gandia.


La pregonera ha estat escollida per la seua gran vinculació amb el món de les falles des d’una vessant professional. Puri Naya ha presentat durant més de 10 anys la retransmissió en directe de l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats que cada 18 de març protagonitzen les comissions falleres a Gandia. En la seua última edició, el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, va interrompre el directe per dedicar-li aquest acte a una emocionada Puri “pel seu suport, treball i afecte a la festa fallera”. De fet, tot i no ser membre de cap comissió fallera ''la periodista sempre s’ha acostat a la història de les falles des de la humilitat, ha realitzat la cobertura dels actes amb rigor, respecte i empatia, i fins i tot ha arribat a formar part d’alguns dels actes de la festa amb l’alegria i el bon humor que la caracteritza. Per cert, les festes passades va tindre el seu propi ninot al monument de la Falla Beniopa'' han assenyalat des de la Federació de Falles de Gandia.


Puri Naya ha comptat amb seccions falleres en els seus programes amb col.laboradors de luxe como puguen ser Diana Morant o Vicent Gregori, abans fins i tot que foren representants polítics i institucionals, així com amb els ex-presidents, Jesús Garcia Cànoves, o els desapareguts Tomàs Femenia, Paco Sanchis o Pep Lloret Escrivà que sempre han participat activament dels seus programes.

A nivell professional, Puri Naya és periodista. Tan prompte es va llicenciar, va treballar a l’Agència EFE; a Antena 3 i a un programa de Canal 9 TVV. Els darrers 15 anys ha presentat i dirigit el programa “Hoy por Hoy Gandia” a Ràdio Gandia SER i el magazine diari de TeleSafor, així com la retransmissió en directe i cobertura d’esdeveniments i actes de tot tipus, entre ells els que pertanyen a les falles de Gandia.

A l’actualitat, dirigeix la comunicació del Grup Delikia, on a més impulsa el projecte de suport a la dona en l’esport que du a terme l’empresa.