La FMI de Gandia es dirigeix a la Federació després de la Covid-19

03.07.2020

Estimats amics i amigues:
 
Després del confinament, una vegada ajornades Les Falles, em vaig passar moltes hores plorant, ma mare també... i he de confesar-vos que també mon pare.
 
Les il·lusions que havíem dipositat enguany s'havien esfumat en poques hores. Ningú esperava un desenllaç com aquest.
 
El president sempre ens va consolar i ens va dir que estiguerem tranquils que tindríem tot allò que havíem desitjat. Que no ens faltaria cap acte ni moment per viure. Nosaltres vam confiar amb ell perquè ell confia al mateix temps cegament amb vosaltres.
 
Estem segures que tot allò que ens va proposar, tot allò què varem imaginar en el mes de març del 2020 s'acabarà complint en el mes de març del 2021.
 
Ha estat gràcies a la vostra generositat, que cap siquet o xiqueta de Gandia, es quedarà sense complir el seu reinat en la seua plenitut. Podríeu haver triat un altre camí, un altre itinerari. Però heu decidit salvaguardar-nos a tots.
 
Per tant, en nom de les reines i presidents infantils, de padrines, padrins i fillolets... en nom de la cort d'honor infantil... Gràcies. Els majors heu estat a l'altura de les circumstàncies.
 
Superar una adversitat com aquesta, ens ha de fer sentir orgullosos com a col·lectiu, però també a tota Gandia, de vosaltres.
 
He passat molts dies a casa estos mesos, sense poder eixir, amb l'única companyia del meu germà Alejandro. Mai arribareu a saber quant vos hem trobat a faltar. Allí estàvem els dos. Amb l'única companyia del Ipad, del Tik Tok i Netflix. Amb un únic pensament al cap: Les Falles.
 
Per això, i en nom dels xiquets i xiquetes fallers, vos faig un prec: que destineu tots els vostres esforços i il·lusions perquè aquest any tan estrany passe a la Història. I no sols  per l'epidèmia i el virus. També pels moments inenarrables. Alguns d'ells estàn per vindre. Encara no han arribat. A què esperem per fer-los inmillorables?
 
No ens conformem amb ellament del que n ha pogut ser: alegrent-nos del que no ha arribat encara.
 
Els menuts, no tenim altra, que posar la festa en les vostres experimentades mans. No ens defraudeu. Sabem que no ho fareu.
 
Per últim vull recordar-me de tota eixa gent de Les Falles que, de manera silenciosa ha patit la malaltia. Estem al vostre costat. Sobretot, als dels iaios i iaies, els més majors, que són els més afectats.
 
Amics i amigues de l'assemblea: el 2019/2021 està encara per escriure. Necessita dels vostres versos per a poder completar-se. Escriguem-los junts!
 
I que el final siga, en març del 2021, el més feliç possible. Ho aconseguirem.
 
Gràcies per escoltar-me i molt bona nit.