Gandia celebra este dissabte els 75 anys de la Junta Local Fallera

07.10.2021

La Junta Local Fallera de Gandia, hui Federació de Falles, es va crear el 3 d'agost del 1946 pel que enguany es commemora el 75 Aniversari de la seua creació. Al llarg dels anys han estat centenars les persones que han passat pel màxim òrgan rector de la festa fallera en la capital de la Safor, així com les Falleres Majors que han representat a la ciutat.

Un moment per a recordar i compartir vivències, màxim des d'on venim en l'últim any i mig i que permetrà el retrobament de falleres majors i dirigents de la festa. Han confirmat la seua presència les Falleres Majors de Gandia del 1955, Concha Martí Lloret, i la del 1958, María Teresa Almiñana Roselló. Al costat d'elles, moltes més a partir dels anys 70.

El president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea Boix, ha organitzat un acte, dins dels límits sanitaris de la pandèmia, que se celebrarà este dissabte, 9 d'octubre, a l'Espai Baladre de la platja de Gandia, per a commemorar aquesta efemèrides. Ho apuntava Gadea, perquè en aquestos temps de pandèmia se'ns ha demostrat lo important que és reunir-se i aprofitar cada moment, perquè hui estem ací i demà no sabem on ni com.

Per a això, ha previst la ''plantà'' i la ''cremà'' d'una falla que han realitzat al taller dels artistes Palacio i Serra, on tant Pepe Mas com Luis Palacio, s'han empleat a fons perquè el monument represente al.legòricament al 75 Aniversari i a l'actual situació pandèmica. També s'ha ocupat a fons la Pirotècnia Germans Borredà, de Rafelcofer, que dispararà una ''mascletà'' nocturna. Aquestos actes es duran a terme a la primera línia de la platja de Gandia, entre La Ducal i la Cafeteria Virginia, donant així una oportunitat de promocionar la festa entre els turistes i veïns que han decidit passar el pont a la platja de Gandia.

Els actes, previstos per a les hui de la vesprada de dissabte, i oberts al públic guardant les distàncies i amb màscareta, conclouran amb un sopar-homenatge als qui van formar part dels 75 anys de vida de la Junta Local Fallera, això sí, ja en un format reduït de sopar a l'Espai Baladre.

Es preveuen més actes, a mesura que avance la normalitat sanitària, com és el cas d'una exposició amb els vestits de les Falleres Majors de Gandia on es podrà vore l'evolució de la indumentària en aquesta retrospectiva. També l'elaboració d'un llibre, en aquest cas a mena de segona part i complementari al qual ja es va editar en 1997 amb motiu del 50 Aniversari, per la qual cosa recollirà els aspectes més importants de la festa en una visió molt més moderna des del 1997 al 2022.