Gandia celebra amb diversos actes els 10 anys del Museu Faller

06.04.2018

Aquest dijous, 12 d'abril, el Museu Faller de Gandia compleix 10 anys de vida. Per tal motiu, la Federació de Falles de Gandia que presideix Telmo Gadea Boix ha preparat un acte institucional per celebrar l'efemèride del que és considerat emblema del món faller, festiu i cultural de la Comunitat Valenciana.
Així les coses, aquest dijous s'ha previst a les 20 hores un acte on es recordarà els inicis del Museu, els participants en la magna obra així com els passos que es van donar i la involucració en el projecte tant de les comissions falleres com dels propis fallers en general i les empreses que van apostar per ell. Des del projecte passant pel concurs del nom o els actes commemoratius de la primera pedra cada 28 de desembre, Dia dels Innocents.
Es farà un repàs al que ha significat per a la ciutat el Museu Faller així com la gran quantitat d'actes culturals que ha albergat en tot aquest temps així com les novetats que s'han anat introduint al llarg i ample d'aquest decenni.
En un acte que s'espera dure hora i mitja i on l'aforament està limitat, prèvia confirmació d'assistència, la Federació de Falles també agrairà als qui han estat al capdavant de la mateixa durant els últims anys. Sens dubte, un acte que a més d'un li farà tirar la mirada enrere i veure de què han estat capaç els fallers no sense un esforç impagable perquè l'edifici fora lo que és hui, tot un emblema de la festa fallera en tota la Comunitat Valenciana.
No obstant això, la Federació de Falles de Gandia ha previst també un altre acte per celebrar els 10 anys del Museu Faller que serà obert al públic i no tan encorsetat i protocol·lari com el del dijous 12 d'abril. En aquesta ocasió, l'executiva de Gadea preveu que siga un divendres del mes de juny on, sense restriccions d'aforament, es puga celebrar els deu anys de vida d'aquest contenidor cultural.
Dinar Solidari
D'altra banda i, encara que puga semblar que l'activitat fallera està aparcada després del mes de març, moltes són les comissions que estan tancant comptes i triant o renovant presidències. De moment, se sap que la Falla Plaça Prado no la presidirà Juan Martí Fuster sinó que serà un altre jove de la pròpia comissió el que es faça càrrec de les destinacions d'aquesta comissió de la secció especial.
Un altre acte previst per a aquest mes d'abril és el Dinar Solidari que, abans es feia al febrer després de la Crida i que, donada la gran afluència de públic i l'èxit dels últims anys, ha obligat a l'organització a haver de buscar idees per albergar al més de mig miler de comensals que acudeixen a aquesta cita solidària. Aquest any, serà el diumenge 15 d'abril, en una carpa que s'instal·larà al parc Joan Fuster, al costat del quarter de la Guàrdia Civil. L'organització d'aquesta edició és a càrrec de les Falleres Majors de 2016, Raquel Díaz Camarena i Lluna García Fernández amb les seues respectives Corts d'Honor. Tot el recaptat estarà destinat, com és habitual, a una obra social en aquest cas a l'associació Pequeño Deseo, entitat que tracta de fer realitat els somnis dels xiquets amb malalties cròniques o terminals, i a la Federació Espanyola de Malalties Rares (Feder). El tiquet dels adults és de 18 euros mentre que els infantils són de 12 euros. El termini d'inscripció finalitza aquest dissabte 7 d'abril per motius d'organització.