Diana Morant i José Victoriano Ramírez, mantenidors de les Falleres Majors de Gandia 2022

20.10.2021

La Federació de Falles de Gandia ha donat a conéixer els noms dels mantenidors de les presentacions de les Falleres Majors de Gandia, que es duran a terme aquest cap de setmana. Divendres, a les 22 hores, la presentació de la Fallera Major Infantil de Gandia 2022, Clara Tortosa García, i a l'endemà, dissabte 23 d'octubre, a la mateixa hora, la de la Fallera Major de Gandia, Cristina García Lechuga.

La mantenidora de la Fallera Major Infantil de Gandia serà l'actual Ministra de Ciència i Innovació i ex alcaldesa de Gandia, Diana Morant Ripoll. La pròpia ministra va ser Delegada d'Infantils a l'executiva de la Federació de Falles de Gandia; Reina de la Falla de la Plaça del Prado; i persona molt propera a la família Tortosa-García.

 
Per la seua banda, el mantenidor de la Fallera Major de Gandia, mare de la infantil, es Juan Victoriano Ramírez Boscà, metge especialista en Obstetrícia i Ginecologia per la Universitat de València, amb Premi Extraordinari de llicenciatura i Doctorat. Becat per la Fundació Alexander von Humbold (Alemanya) es fcultatiu especialista en Ginecologia en l'Hospital Clínic Universitari de València. Professor Titular d'Universitat en l'àrea d'Obstetrícia i Ginecologia de la Universitat de València-Estudi General.

Nascut a Gandia, en la seua vessant fallera, forma part de la primera promoció d’estudiants del Postgrau d’Expert Universitari en Falles i Creativitat. El seu iaio va ser president de la Junta Local Fallera de Gandia a finals dels anys cinquanta, i la seua germana dues voltes Fallera Major de Gandia: la primera Fallera Major Infantil de la ciutat, i més tard, Fallera Major. Juan Victoriano és faller en actiu de diferents comissions de la ciutat de València, i unit a les fogueres d’Alacant. Li uneix a la família Tortosa Garcia el fet que va ser ell qui va assistir a Cristina en el part dels tres fills. És a dir, va ser la primera persona que va sostenir en el seues mas a Clara, la Fallera Major Infantil.