De la platja de l'Auir fins a Marxuquera: Ja estem en Falles!!!

07.02.2022

Ací pots escoltar a la FMI del 2022 http://infofalles.com/Crida-de-Clara-Tortosa-Fallera-Major-Infantil-de-Gandia-2022/280/audio.aspx

I ací, pots llegir el text de la Crida

CRIDA CLARA TORTOSA GARCIA

Estimats amics i amigues.
Xiquets i xiquetes de les falles.
Encara que som els més menuts, també som els més observadors i curiosos.
Per això, el que vaig a dir-vos ara, estic segura que ja ho sabeu.
Després de les festes de Nadal arriba la Crida fallera i això sols pot dir una cosa.
Que ja estem en falles!!!!!

L'any passat eren les persones majors, especialment les iaies i els iaios, els que van patir amb més intensitat la malaltia. Els més jóvens vam demostrar que l'escola era un lloc segur i van donar exemple als majors de bon comportament i adaptació a les circumstàncies.

Enguany també nosaltres ens hem vist afectats d'una manera més aguda.
Però el que no hem perdut en cap moment la bona actitud i la positivitat.
Especialment, els xiquets i xiquetes de les falles hem estat un referent en el nostre col·lectiu. Mentre que alguns majors perdien l'esperança per la difícil situació, nosaltres manteníem viva la il·lusió.

I així hem de continuar, insuflant als nostres pares i mares, i als responsables de la gestió de la festa, la nostra decidida determinació perquè res puga parar altra vegada la meravellosa festa de les falles.

Recordeu, majors, que sou vosaltres dels que depèn tot. Però que teniu els nostres somriures i les nostres rialles per a donar-vos ànims i que continueu fent allò que més bé se vos dona: organitzar la millor festa del món.

Els dies que venen seràn vertiginosos. Ens esperen moltes hores als casals on hem de tirar una maneta preparant les cavalcades. Quan arriben els moments de vestir i lluir les nostres gales valencianes, haurem de matinar per anar a les perruqueries. Després de les llargues vesprades ens faran mal el cap i els peus.

I jo, aprofitant que estic dalt de l'ajuntament, al mateix despatx de l'alcalde, vos anime a traure forces de flaquesa. A recórrer a les reserves d'energia, i a no parar de fer fotos i vídeos per a Instagram i TikTok.

Amics i amigues meues.
Gandia celebra en 2022 uns quants aniversaris molt importants, entre ells també el 75 aniversari de la Junta Local Fallera. Però el que alguns no sabran és que enguany es compleix també el centenari de l'Himne a Gandia. Eixe himne que els fallers i falleres coneixem perfectament, i millor que ningú, perquè el sentim amb emoció en les nostres presentacions.

Eixe himne que ens diu que ''el cel derramà sense mida sobre tu la delícia dels cors''. I això és el que tenim també nosaltres fer amb ella: Omplir-la de la nostra festa.

Que no es quede cap casa ni cap finca sense sentir la música de la banda desfilant.
Que no quede cap veí ni veïna sense flairar l'aroma de la pólvora, i de percebre la calor de les flames el dia de la cremà.

Xiquets i xiquetes.
Gandia està oberta per a nosaltres. Ens convida a envair-la de les millors virtuts de la festa fallera. A què les mares i iaies desfilen amb els seus nets als braços o als cotxets. I a què la puresa i la bellesa dels més menuts conquerisca el cor de tothom.

Ha començat el compte enrere.
Ara sí que és indiscutible, no importa qui vulga negar-ho.
Estem en falles i anem a gaudir d'elles.
Per tant, als que som especialistes en crits, als que som els que realment sabem de jugar i de cantar, als que esteu destinats a perpetuar la nostra cultura... vos convide que crideu amb la màxima força que pugueu.

Que ens senten tots des de la platja de l'Auir fins a Marxuquera passant per tots els barris de la ciutat.

Uniu la vostra veu a la meua!
A la de tres! Una, dos, i Tres!!!!

Visca Gandia!!!!
I Visquen les falles!!!!