Alba Ramón Borja i Sandra Faus Palmer, Falleres Majors de Gandia 2020

24.05.2019

La Federació de Falles donava a conèixer la nit de dilluns el nom de les màximes representants de la festa fallera en la capital de la Safor. La menuda, Alba, té 11 anys i pertany a la comissió de la falla del Parc de l'Alqueria Nova. La major, Sandra, té 31 anys, casada amb Fermí Romaguera i és de la Vila Nova. Diumene van rebre centenars de felicitacions tant elles com les seues famílies i les seues respectives comissions falleres.

La xiqueta Alba Ramón Borja va ser sorpresa la nit de diumenge per la Federació de Falles de Gandia i va acceptar ser la màxima representant infantil de les falles del 2020. La Fallera Major Infantil pertany a la comissió del Parc de l'Alqueria Nova i des que va nàixer gaudeix activament de la festa de les falles.

Alba va vindre a Gandia un 26 de febrer del 2008 i amb tan sols 18 dies va ser la protagonista en l'acte del Bateig de Falles de Gandia, essent apadrinada per la Fallera Major de Gandia del 2008, Ángela Bataller Palmer i l'alcalde, José Manuel Orengo Pastor.
Alba ha ostentant nombrosos càrrecs a la seua comissió. Va ser mascota en el 2009 i reina de la mini falla a l'any següent. Després d'això va ostentar el càrrec de Reina de l'Art (2013); Reina de la Festa (2015); del Foc (2016) i de la Falla Infantil del Parc de l'Alqueria Nova en el 2017. Posteriorment, a l'any següent va formar part de la Cort d'Honor de la Fallera Major Infantil de Gandia 2018, Nuria Llopis Carrasco.

Té 11 anys i estudia quint de primària en el col·legi Borja-Jesuïtes. Li agrada molt la música i estudia tercer d'Elemental i piano. Forma part de l'escola Dansa Room Esther López on balla líric i pertany al grup de competició d'hip-hop Rafelkids.
Els seus pares són Lorena Borja Soliva i Javier Ramón Olaso, els quals li han transmès l'amor per la Festa de les Falles. Lorena ha estat Reina de la Festa Infantil i component de la Cort de la Fallera Major de Gandia en el 2001 per a, posteriorment, exercir el càrrec de Reina de la Falla del Parc de l'Alqueria Nova en el 2005. Ha ostentat diversos càrrecs com a delegada d'emissió, de llibret, secretària i lotera. Son pare Javier, qui també va ser faller des de menut en Crist Rei, ha estat en el Parc de l'Alqueria Nova vicepresident, delegat de Festes així com de Plantà i Cremà.

Per part seua, Sandra Faus Palmer, casada i de 30 anys d'edat, rebia la visita de Telmo Gadea, president de la Federació de Falles i dels membres de l'executiva per a notificar-li que havia estat triada la Fallera Major de Gandia per a l'any 2020. Sandra acceptava molt emocionada aquest càrrec.

La Fallera Major de Gandia va nàixer un 25 de setembre de 1988 a Gandia i és filla de Rosa Palmer i Argimiro Faus i està casada amb l'arquitecte Fermí Romaguera. Actualment és infermera del bloc quirúrgic de l'hospital de Dènia-Marina Salut. És fallera de comissió de la Vila Nova i ha ostentat nombrosos càrrecs.

La Fallera Major de Gandia del 2020 pertany a la Falla de la Vila Nova, i la seua trajectòria va arrancar al 1996 en la comissió de Marqués de Campo-Perú,  quan sa mare Rosa decideix apuntar-la a la falla del seu barri. En 2001 ostenta el càrrec de Reina de la Poesia infantil i en el 2011 és nomenada Reina de la Falla. En el 2012 passa a formar part de la Cort d'Honor de la Fallera Major de Gandia, Laura Montero Sancristóbal. Aquest any del 2019, ha estat Reina de la Festa de la Vila Nova d'on és fallera des que va arribar acompanyada per qui ara ja és el seu marit, Fermí Romaguera. A més, Sandra gaudeix activament de tots els actes fallers que organitza la comissió dels ''felicets'' i comparteix afició amb els seus amics que també pertanyen a aquesta comissió.

A nivell personal, Sandra Faus Palmer va cursar estudis en el col·legi Cervantes de Gandia; ESO i Batxillerat en l'IES Tirant lo Blanc i a continuació un grau superior d'imatge a l'IES Veles e Vents del Grau de Gandia. A més va continuar formant-se amb un altre grau superior de Riscos Laborals i es va graduar en Infermeria per la Universitat Catòlica de València l'any 2015. Des d'aquest moment treballa a l'hospital de Dènia-Marina Salut com a infermera del bloc quirúrgic.