Acord Falles de Gandia-Ajuntament per als horaris nocturns de 2020

16.12.2019

Les Falles del 2020 cauen entre setmana. Això comporta prendre una sèrie de mesures per a la menor afectació a veïns i trànsit que l'Ajuntament de Gandia ja ha anunciat a les comissions falleres de la capital de la Safor.


Així les coses, no hi haurà carpes falleres tallant carrers ni zones per als vianants fins al dijous 12 de març, quan a partir de les huit del matí s'autoritzarà la seua instal·lació. Una instal·lació general que afecta tant a carrers principals com secundàris, barris, districtes i fins i tot encara que el carrer siga peatonal i no interfereixca en el trànsit rodat. Així que, les carpes de falles eixiaran al carrer en  2020 aquest dijous.


La ''plantà'' de les Falles de Gandia cau aquest imminent exercici faller en diumenge, per la qual cosa les activitats es prolongaran durant tota la setmana laborable. Per a això, la regidoria de Política Festiva i Escena Urbana juntament amb la Policia Local de Gandia i després de sotmetre-ho a deliberació per part de les 22 comissions falleres, atès que Benirredrà disposa de terme municipal propi, s'han aprovat els horaris màxims d'actuacions musicals a les diferents demarcacions falleres.


Per a evitar un càstig al veïnat durant excessius dies, les falles han hagut de triar, al seu criteri, si organitzaven actuació musical el dissabte anterior, és a dir el 7 de març, o per contra ho aglutinaven en els actes de la setmana fallera, és a dir, el dissabte 14 de març. Ara bé, la comissió que trie només podrà disposar d'actuació musical un dels dos dissabtes però no els dos. Així qui trie el 7 no podrà dur a terme activitat el 14 o viceversa. Això no afecta al diumenge 8 de març on sí es podran realitzar paelles, fideuaes o similars.


Quant al gros de les activitats musicals de les Falles 2020 a la ciutat de Gandia, els horaris, en caure entre setmana s'han retallat per a poder conciliar el dret a l'oci i al descans.


Les Falles, conscients de com cau aquest any, han decidit que la nit de la ''plantà'', és a dir, el diumenge 15 de març no hi haja cap mena d'actuació musical.


El dilluns 16, dia del lliurament de premis, l'activitat musical podrà mantenir-se fins a màxim les 03.30 hores; el dimarts 17 de març, el dia lliure del barri i les disfresses, es redueix en mitja hora sent el tope màxim les 03.00 hores; i el dimecres 18 de març, jornada de l'ofrena i vespra de la festivitat de San José, l'horari màxim d'actuació musical s'amplia fins a les 04.30 hores.